|

JJ Residence

Introduction

Nestled adjacent to a vibrant public park, this house harmonizes with its surroundings by ingeniously utilizing the site’s conditions. Divided into two distinct strips— the massing strip and the landscape strip—the design strategically orients all house elements toward the park, creating inviting landscape features along its boundary.

Some key areas, like the foyer, find their place within the landscape strip, resulting in a uniquely semi-transparent entrance that seamlessly merges indoor and outdoor sensations. On the opposite end, the gym bookends the layout, encasing a serene swimming pool in between. The remaining spaces open up toward the swimming pool and the verdant park, forging a seamless connection between the indoors and the natural surroundings.

LOCATION

Surabaya, East Java

YEAR

2022

TS Residence
The Union | Arch:id 2024